Održana redovna godišnja izvještajna sjednica Skupštine Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja “Vukovarske majke” i tribina „Pravo obitelji na istinu – pravo nestalih na identitet”“

U srijedu, 30. ožujka 2022. godine u Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar održana je redovna godišnja izvještajna sjednica Skupštine Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja „Vukovarske majke“ nakon koje je uslijedila tribina „Pravo obitelji na istinu – pravo nestalih na identitet“.

UDPNHBDR sudjelovala je kao gost na redovnoj godišnjoj izvještajnoj sjednici Skupštine Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja „Vukovarske majke“. Po završetku Skupštine sudjelovali smo na tribini „Pravo obitelji na istinu – pravo nestalih na identitet“ koja je također bila u organizaciji „Vukovarskih majki“.

O procesu potrage za nestalim hrvatskim braniteljima i civilima iz Domovinskog rata u svojim područjima rada govorili su ravnateljica Uprave za zatočene i nestale Ivona Paltrinieri, savjetnik Ministarstva hrvatskih branitelja Stjepan Sučić, zamjenica ministra pravosuđa i uprave Vedrana Šimundža – Nikolić, ravnatelj Uprave za jugoistočnu Europu MVEP Stribor Kikerec, predstavnik Sigurnosno obavještajne agencije Drago Gojak, voditelj ispostave Istok Uprave za zatočene i nestale Dejan Marošičević, predstavnik Županijskog državnog odvjetništva Osijek Miroslav Dasović, ravnatelj Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar mr.sc. Anto Blažanovićdr.med.spec. patologije i sudske medicine te predsjednica SUOZNHB Ljiljana Alvir.

Na tribini su uz članove obitelji nestalih hrvatskih branitelja sa područja Vukovara sudjelovali predstavnici srodnih udruga iz Vinkovaca i Osijeka kao i predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga, predstavnici GCK Vukovar, predstavnik Savjeta za branitelje Grada Vukovara Zlatko Zaoborni. Članovima obitelji nestalih hrvatskih branitelja obratili su se i izaslanik gradonačelnika Grada Vukovara Drago Darko Dimić, izaslanik Vukovarsko – srijemskog župana Ivica Nikolić te ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Krunoslav Šeremet.

Cilj tribine je bio dati doprinos u rješavanju pitanja nestalih hrvatskih branitelja i civila u Domovinskom ratu kroz dinamičan i konstruktivan dijalog svih sudionika u procesu traganja za nestalim osobama. Tribina je upotpunjena izložbom „Vukovar – Škabrnja – 30 godina poslije“ koja je posvećena sjećanju na Domovinski rat i žrtvu Vukovara i Škabrnje, a činili su ju radovi osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Zagreba.

Ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Skupštini i tribini nazočila je administrativna djelatnica Veronika Soldo.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »