Posljednji ispraćaj mr.sc. Vesne Bosanac, dr.med.spec.pedijatar

Posljednji ispraćaj dr. Vesne Bosanac, ratne i dugogodišnje poslijeratne ravnateljice vukovarske bolnice počeo je u krugu Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar u 11:30 sati, gdje su je ispratili djelatnici bolnice, njezini dugogodišnji suradnici i prijatelji. Slobodni smo reći da je doktorica Bosanac otpraćena iz vlastitoga doma, vukovarske bolnice, u kojoj je provela velik dio svoga života, za koju se borila, u kojoj se stavljala na maksimalno raspolaganje kako u prijeratnom, tako u ratnom ali i poslijeratnom te mirnodopskom razdoblju. Svojom profesionalnošću, nemjerljivom humanošću, dobrotom, toplinom i velikim srcem pomagala je svakome kome je pomoć bila potrebna.

Uz najviše državne počasti u nazočnosti obitelji, rodbine, prijatelja, radnih kolega, državnih i lokalnih dužnosnika, hrvatskih branitelja kao i predstavnika braniteljskih i stradalničkih udruga te brojnih građana Vukovara kao i onih iz krajeva cijele Republike Hrvatske oprostili smo se od heroine Domovinskog rata, velikog borca za ljudska prava, žene snažne kao stijena, a topla osmjeha kao Sunce na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Prigodnim govorom uoči ceremonije ukopa od nje se oprostio njezin dugogodišnji zamjenik na čelu bolnice dr. Siniša Maslovara rekavši: „ Većina nas će je pamtiti po tome što je brinula o svima i bila  nam potpora kad god je bilo potrebno, osobito ako bi nas zadesila neka ozbiljna nedaća ili bolest. Voljela je svoje uposlenike i borila se za njih do krajnjih granica izdržljivosti, čak i onda kad bi ih svi napustili i kad bi ponekad i sami izgubili vjeru u sebe. Ponekad mi se činilo da je bila neustrašiva jer je proživjela bezbroj teških nedaća, a moglo bi se reći čak i katastrofa. Vesna Bosanac je u najtežim trenucima za bolnicu tijekom Domovinskog rata pokazala neslućenu hrabrost, odvažnost i organizatorske sposobnosti.“

Molitvu na Memorijalnom groblju predvodio je pomoćni biskup đakovačko – osječke nadbiskupije mons. Ivan Ćurić sa zborom svećenika.

Posljednjem ispraćaju dr. Vesne Bosanac nazočili su i izaslanik predsjednika Vlade, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar zdravstva Vili Beroš, ministar obrane Mario Banožić, vukovarsko – srijemski župan Damir Dekanić te vukovarski gradonačelnik Ivan Penava čijom odlukom je 24. ožujka 2022. godine u Vukovaru proglašen Danom žalosti.

Nakon sprovoda služena je sveta misa zadušnica za dr. Vesnu Bosanac u Crkvi sv. Filipa i Jakova koju je predvodio fra Ivica Jagodić župnik i gvardijan župe sv. Filipa i Jakova.

Komemorativnim programom u Hrvatskom domu Vukovar odana je počast liku i djelu preminule vukovarske i hrvatske heroine, mr.sc. Vesne Bosanac, dr.med.spec. pedijatar.

Posljednjem ispraćaju ispred UDPNHBDR nazočile su administrativna djelatnica i predsjednica UDPNHBDR – VSŽ Veronika Soldo i članica UDPNHBDR Kristina Podrugović.

Doktorica Vesna Bosanac preminula je u ponedjeljak u vukovarskoj bolnici u 74. godini života, nakon duge i teške bolesti.

Vječno Vam hvala i slava za sve što ste učinili kako za Domovinu tako i za djecu poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Zauvijek ćete ostati u našim srcima i mislima

POČIVALA U MIRU BOŽJEM

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »