Posljednji pozdrav – mr.sc. Vesna Bosanac

In memoriam – mr.sc. Vesna Bosanac, dr.med.spec.pedijatar
09.03.1949. – 21.03.2022.

U jutarnjim satima, dana 21. ožujka 2022. godine svijet je nakon duge i teške bolesti napustila heroina Domovinskog rata doktorica Vesna Bosanac.

Doktorica Bosanac bila je ratna i poslijeratna ravnateljica vukovarske bolnice. Na čelo Medicinskog centra Vukovar i Ratne bolnice Vukovar postavljena je 24. srpnja 1991. godine. Ono što se dogodilo te jeseni nitko nije očekivao, a ravnateljica je tada bila žena na odgovornoj, ali i hrabroj funkciji. Tih mjeseci u granatiranoj bolnici bez hrane i lijekova liječeno je i operirano na tisuće ranjenika. Doktorica Bosanac s brojnim djelatnicima nije napuštala bolnicu do pada grada, a onda je završila u zatočeništvu. Tri tjedna provela je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, još dva dana u Beogradu, prije nego je razmijenjena i prije nego je stigla u Zagreb u prosincu 1991.

Odlikovana je Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, primila je “Povelju Republike Hrvatske” u ime Opće županijske bolnice Vukovar od hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, a  Udruga branitelja Podravke u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata dodijelila joj je Veliku zlatnu plaketu za sve što je učinila za dobrobit Hrvatske.

Od Domovinskog rata posebno je skrbila i pomagala brojnim hrvatskim braniteljima, stradalnicima Domovinskog rata, članovima obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Zasigurno će ostati upamćena kao izuzetno hrabra žena koja će zauvijek biti upisana u hrvatsku povijest.

Hvala za sve!

Počivala u miru Božjem!


Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata izražava iskrenu sućut obitelji, prijateljima, poznanicima, rodbini, radnim kolegama i svima ostalima koji su poznavali i poštivali doktoricu Vesnu Bosanac.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »