Hodočašće u Mariju Bistricu članova obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine organizirala je 19. ožujka 2022. godine hodočašće u Mariju Bistricu za članove obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, a u sklopu projekta kojeg udruga provodi dugi niz godina te obilazaka svetišta u Republici Hrvatskoj. Prvo je to hodočašće koje je udruga organizirala od proglašenja epidemije Covid-19 virusom u Republici Hrvatskoj.

Udruženi u molitvi zapalili su svijeće i uputili osobne molitve, a zatim i razgledali znamenitosti grada. Kako su brojni hrvatski branitelji snagu, mir i utjehu pronalazili u molitvi za vrijeme Domovinskog rata, tako i obitelji koje su izgubile svoje najmilije pronalaze utjehu u molitvi i posjeti svetišta gdje Majci Božjoj upućuju svoje osobne molitve i nakane.

Druženje uz ručak nastavili smo u selu Gusakovec, živopisnom okruženju bregovitog Hrvatskog zagorja, u zelenoj dolini između Marije Bistrice i Gornje Stubice. To je idealno mjesto za opuštanje od stresne svakodnevnice, a posebno nakon stresa uzrokovanog COVID-19.

Na povratku kući za naše najmlađe članove uslijedilo je razgledavanje zoološkog vrta u Zagrebu.

U projektu je sudjelovalo 46 članova Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine te Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Splitsko-dalmatinske županije što pokazuje koliko ova zajednička hodočašća i druženja znače našim članovima i pomaže im u eliminaciji stresnih situacija i podizanju kvalitete življenja.

Projekt je financiran iz redovnih sredstava Udruge koja osiguravaju  Grad Sinj i jedinica lokalne samouprave.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »