Dan hrvatskih branitelja Grada Vukovara

Dana 10. ožujka 2022. godine u organizaciji Grada Vukovara obilježen je Dan hrvatskih branitelja Grada Vukovara, koji se obilježava u znak zahvale svim onima koji su se nesebično žrtvovali za slobodu Domovine

Obilježavanje je počelo odavanjem počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća svim poginulim, ubijenim, nestalim i umrlim  hrvatskim braniteljima koji su svoje živote utkali u temelje Domovine kod spomen – obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar gdje su okupljeni sudjelovali u molitvi koju je predvodio fra. Ivica Jagodić župnik i gvardijan župe sv. Filipa i Jakova. Nakon odavanja počasti služena je sveta misa za sve poginule, smrtno stradale, nestale i umrle  hrvatske branitelje u crkvi sv. Filipa i Jakova. Obilježavanju su ispred UDPNHBDR nazočile administrativna djelatnica i predsjednica Podružnice VSŽ Veronika Soldo i Kristina Podrugović.

Obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara prethodilo je odavanje počasti u Bogdanovcima, gdje su se prije 31 godinu postrojili prvi nenaoružani odredi dotada običnih ljudi koji su živjeli uobičajene živote, ni ne sluteći koliku će ulogu imati u obrani Vukovara i suvereniteta Republike Hrvatske.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano