Rehabilitacija u toplicama – projekt „Djeca rata za bolje sutra – rehabilitacijsko socijalna pomoć hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata“

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja RH završila je s provedbom projekta „Djeca rata za bolje sutra – rehabilitacijsko socijalna pomoć hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata“ financiranog od Ministarstva hrvatskih branitelja, a u sklopu kojeg smo podijelili 60 paketa pomoći hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata te 41 osobu poslali na rehabilitaciju u toplice.

Hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji, članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja te članovi njihovih obitelji sudjelovali su na aktivnosti odlaska na rehabilitaciju u Tuheljske toplice. U sklopu rehabilitacije korisnicima je omogućena medicinska i anti-stres masaža, vježbanje u fitness dvorani, igranje društvenih igara, boravak u prirodi te plivanje.

Upravo to su aktivnosti koje imaju izrazito povoljan učinak na cjelokupno tijelo osobe, od relaksirajućeg učinka do vježbi i plivanja koje nam pomažu kod velikog broja zdravstvenih problema, a koje ova skupina korisnika ima. Osim fizičkog aspekta poboljšanja stanja korisnika, primjetan je i veliki psihološki učinak – svi korisnici su izrazili veliko zadovoljstvo i rekli da se osjećaju mnogo bolje nakon rehabilitacije, a što je posljedično utjecalo na poboljšanje kvalitete života hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata koji su bili korisnici projekta.

Osim navedenog, tijekom evaluacije projekta svi korisnici su izrazili potrebu nastavka ovakvih aktivnosti i u budućem razdoblju uz uključenje novih korisnika.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano