Podjela paketa pomoći hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata u teškoj situaciji s područja Vukovarsko-srijemske županije

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata RH uoči Božića završila je s provedbom projekta „Djeca rata za bolje sutra – rehabilitacijsko socijalna pomoć hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata“ u sklopu kojeg je 10 hrvatskih branitelja i stradalnika s područja Vukovarsko-srijemske županije dobilo pakete s osnovnim životnim potrepštinama i namirnicama.

Korisnici ove aktivnosti su hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata koji su korisnici naknade za nezaposlene hrvatske branitelje, koji žive u teškoj materijalnoj, stambenoj ili zdravstvenoj situaciji.

Svaki paket sadržavao je prehrambene artikle, higijenske potrepštine te sredstva za čišćenje domaćinstva i odjeće.

Pomoć prilikom skupljanja podataka o hrvatskim braniteljima u potrebi dobili smo od Područne uprave Ministarstva hrvatskih branitelja iz Vukovara i djelatnice Tajane Krezo Gavrić te Ureda za branitelje pri Vukovarsko-srijemskoj županiji od gospođe Gordane Kurtović čime smo ostvarili uspješnu suradnju između udruge i institucija koje skrbe o hrvatskim braniteljima.

Pakete su podijelili članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata s predsjednicom UDPNHBDR-VSŽ i administrativnom djelatnicom UDPNHBDR Veronikom Soldo.

Osim na području Vukovarsko-srijemske županije, 50 paketa pomoći u sklopu ovog projekta podijeljeno je na području Splitsko-dalmatinske županije.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano