Završen projekt „Ublažavanje posljedica rata uz psihološko osnaživanje kroz aktivnosti boravka u prirodi“

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata završila je s provedbom projekta „Ublažavanje posljedica rata uz psihološko osnaživanje kroz aktivnosti boravka u prirodi“. U sklopu projekta korisnicima je omogućeno veslanje u čamcima na rijeci, održana je radionica o korištenju Zoom-a, korisnici su upoznati s načinima otvaranja i poslovanja braniteljskih zadruga na pozitivnom primjeru jedne takve zadruge, a u posljednjoj fazi projekta korisnici su jahali na konjima.

Na projektu je sudjelovalo 63 korisnika – hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji te članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja sa svojim članovima obitelji.

Kako bi smo poštivali epidemiološke mjere, korisnici su podijeljeni u manje grupe.

Upravo boravak u prirodi uz domaće životinje i jahanje na kojima pokazali su se kao izrazito dobar i kvalitetan način smanjenja stresnih stanja kod korisnika, a ujedno je jahanje i odlična vježba za cijelo tijelo, utječe na poboljšanje držanja, bolova u leđima, poboljšanje kardiovaskularnog sustava, a s čime ova populacija često ima problema zbog ratne traume, svakodnevnog stresa te načina života.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano