UDPNHBDR – SDŽ obilježila 30. obljetnicu stradanja na Osojniku

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Splitsko-dalmatinske županije u sklopu projekta financiranog sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja obilježila je 30. obljetnicu stradanja hrvatskih branitelja na Osojniku.

Članovi Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Splitsko-dalmatinske županije i Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine na dan obljetnice položili su vijenac i svijeće podno spomen obilježja, dok je molitvu za poginule hrvatske branitelje predvodila Dragica Hrgović, udovica poginulog hrvatskog branitelja. U drugom dijelu projekta hrvatskim braniteljima, članovima obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja prikazan je dokumentarni film i video o stradanju na Osojniku te održao kratko predavanje o Domovinskom ratu. Na ovoj aktivnosti sudjelovale su i mlade osobe koje tek uče o povijesti stvaranja slobodne Republike Hrvatske i Domovinskom ratu, a to je također jedan od ciljeva projekta i djelovanja udruge – uključene većeg broja mladih generacija kako bi naučili povijest Domovinskog rata, vrednovali žrtvu poginulih hrvatskih branitelja te u budućnosti nastavili prenositi te vrijednosti i odavati počast žrtvama.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »