Psihološko osnaživanje članova obitelji poginulih, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u 2021. godini provodila je projekt „Djeca rata – nečujni krik“ financiran sredstvima Grada Vukovara u sklopu kojeg je održano psihološko savjetovanje i osnaživanje za korisnika s područja grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, a koje je vodila dugogodišnja stručna suradnica udruge, dipl. psiholog – psihoterapeut Emina Simunić.

U sklopu aktivnosti korisnicima je omogućeno individualno psihološko savjetovanje i osnaživanje koje se održavalo dva puta mjesečno, odnosno češće ili rjeđe – ovisno o individualnoj potrebi korisnika. Savjetovanje je u većem dijelu održano online putem video poziva, dok je jedan dio korisnika sudjelovao i uživo na savjetovanju s psihologinjom.

Udruga ovakve i slične aktivnosti provodi kontinuirano zbog velike potrebe korisnika i činjenice da su korisnici dio ranjive skupine društva – članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja koji se od djetinjstva bore s različitim traumama, diskriminacijama i problemima, a posebice s traumom gubitka roditelja u Domovinskom ratu.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano