Održana Međunarodna konferencija 9. Centra znanja pod nazivom „30 godina u Zajedništvu“

U četvrtak, 09. prosinca 2021. godine 9. Centar znanja je uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva održao Međunarodnu konferenciju pod nazivom “30 godina u Zajedništvu”. Konferencija je održana u hotelu “Academia” u Zagrebu.

Konferenciju je kroz uvodno izlaganje otvorio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Najavljene teme i zakonodavne okvire su kroz izlaganja i prezentacije predstavili Nevenka Benić, načelnica Sektora za udruge iz Domovinskog rata, kontrolu i analizu projekata, Petra Šćukanec, načelnica Sektora za normativne i opće poslove, Zlatkica Marinković – Danilović, načelnica Sektora za poboljšanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja i skrb o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata, Ivona Paltrinieri, ravnateljica  Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, Ana Filko, Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja.

Iskustva iz drugih država o veteranima, stradalnicima i pitanju nestalih osoba predstavili su : pukovnik Bruno Zorica – Zulu (Francuska – Legija stranaca), general bojnik Željko Šiljeg (HVO – BiH) i Haki Kasumi (Kosovo)

Na konferenciji su sudjelovali i državni tajnik Dinko Tandara te predstavnici petnaest udruga članica devetog Centra znanja.

Po završetku konferencije doneseni su zaključci:

  1. 9. Centar znanja je dobar primjer zajedništva branitelja i stradalnika Domovinskog rata u  promicanju vrijednosti Domovinskog rata, podizanju kvalitete življenja i uključenosti u društveni razvoj Republike Hrvatske, kao i u podršci procesu rješavanja pitanja nestalih osoba u Domovinskom ratu.
  • Suradnja i povezivanje udruga iz Domovinskog rata, suradnički i partnerski odnosi sa Ministarstvom hrvatskih branitelja te uvažavanje stavova branitelja i stradalnika temelj su za unaprjeđenje kvalitete življenja, očuvanje sjećanja na Domovinski rat i sustavno rješavanja problema nastalih osoba kao posljedice Domovinskog rata.

Ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Međunarodnoj konferenciji 9. Centra znanja „30 godina u Zajedništvu“ nazočila je administrativna djelatnica UDPNHBDR Veronika Soldo.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano