Obilježena 22. godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana

Članovi novogradiške Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, a u suradnji ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata za novogradiško područje uključujući Udrugu djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Brodsko – posavske županije i ove godine 10. prosinca prisjetili su se obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Uz 22. obljetnicu kod Spomen obilježja poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te kod spomenika dr. Tuđmanu, položili su vijence i upalili svijeće u spomen na ovog velikana hrvatske povijesti i sve hrvatske branitelje koji su dali svoj život u obrani samostalne i suverene Republike Hrvatske.

-” Mi smo se obvezali dok god budemo u mogućnosti da ćemo dolaziti na ovo mjesto i odavati počast onima koji su učinili najviše za hrvatsku državu. Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman je to itekako zaslužio. Prije svega zahvaljujući njegovom vizionarstvu, njegovoj pameti i strategiji te izboru ljudi koji su  s njim pošli u ostvarenje ovog devetstoljetnoga cilja i sna hrvatskog naroda, on je to i ostvario. Ostvario je to s našim sinovima, našom djecom, našim kćerima i s onim djelom hrvatskog naroda koji je želio samostalnu demokratsku i nezavisnu Hrvatsku.” – istaknuo je Ante Vukšić, predsjednik Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja grada Nova Gradiška.

Obilježavanju je ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata nazočila predsjednica UDPNHBDR – BPŽ Klara Marinović Savić.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Hodočašće u Međugorje

U organizaciji Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Opširnije »