Obilježena 27. obljetnica oslobodilačke akcije HV i HVO „Zima ’94“

Na Vrdovu, kod kapelice svetog Jakova, a u organizaciji udruge ‘Veterani 126. brigade Sinj’ obilježena je 27. obljetnica oslobodilačke operacije HV i HVO ‘Zima’94’, kojom je započelo stezanje obruča oko okupiranog Knina.

Izaslanstva Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine te Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Splitsko-dalmatinske županije predvođeno suprugom poginulog HB-a  Mladenkom Pavela, udruge ‘Veterani 126. brigade Sinj’, Splitsko-dalmatinske županije te zajedničko izaslanstvo Općine Hrvace i Grada Trilja položili su vijence i svijeće u spomen na sve poginule hrvatske branitelje Domovinskog rata, posebno one koji su život dali tijekom operacije ‘Zime’94’.

Brigadir u miru Vlatko Bandalo, u ime udruge ‘Veterana 126. brigade’, održao je prigodni govor o operaciji ‘Zima 94’, koja je počela 29. studenoga i trajala do 24. prosinca 1994. godine, a odvijala se na području planine Dinare i Livanjskog polja. Ova akcija je bila prva u nizu oslobodilačkih operacija na Dinari i njenom okruženju, a konačni udar i slom velikosrpskih snaga ostvaren je kroz vojno-redarstvenu operaciju Oluja. Tijekom ‘Zime’94’ u redovima HV i HVO poginulo je 29 branitelja, 19 ih je teško ranjeno i 39 lakše, a 3 su nestala.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano