Projekt „Djeca rata za bolje sutra – rehabilitacijsko socijalna pomoć hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata“ – podjela paketa pomoći hrvatskim braniteljima u teškoj situaciji 1. dio

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata RH provodi projekt „Djeca rata za bolje sutra – rehabilitacijsko socijalna pomoć hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata“ u sklopu kojeg je 25 hrvatskih branitelja s područja Splitsko-dalmatinske županije dobilo pakete s osnovnim životnim potrepštinama i namirnicama.

Korisnici ove aktivnosti su hrvatski branitelji koji su korisnici naknade za nezaposlene hrvatske branitelje, koji žive u teškoj materijalnoj, stambenoj ili zdravstvenoj situaciji.

Paketi koji su podijeljeni sadržavali su prehrambene artikle, higijenske potrepštine te sredstva za čišćenje domaćinstva i odjeće, a ukupno je u prvoj fazi podijeljeno 25 jednakih paketa.

Pomoć prilikom skupljanja podataka o hrvatskim braniteljima u potrebi dobili smo od Ureda za branitelje Splitsko-dalmatinske županije, Udruge nezaposlenih hrvatskih branitelja grada Sinja i Cetinske krajine, Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata RH te osobnim prikupljanjem.

Prilikom podjele paketa našoj udruzi su pomogli također i članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine, Udruga nezaposlenih hrvatskih branitelja grada Sinja i Cetinske krajine te Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Republike Hrvatske i Splitsko-dalmatinske županije.

Do kraja 2021. godine u sklopu projekta udruga će podijeliti još 25 paketa za hrvatske branitelje u teškoj situaciji kako bi smo im pomogli na ovaj simboličan način u predblagdansko razdoblje. Projekt je u cijelosti financiran sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano