Sinj dočekao moto karavanu „Zajedno u ratu, zajedno u miru“

Povodom sjećanja na vukovarsku žrtvu moto karavana, koja je krenula iz Prevlake, 14. studenog 2021. godine je u večernjim satima posjetila Sinj. Ovu karavanu već dugi niz godina organiziraju udruge proistekle iz Domovinskog rata, ali i brojni članovi hrvatskih moto klubova.

U Sinju ih je dočekao zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta, savjetnica gradonačelnika Božena Romac te ispred Udruge obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Željko Poljak kao i predstavnici sinjskih moto klubova.

Kod Spomen obilježja poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu u Spomen parku hrvatskih branitelja, ispred zgrade Gradske uprave, položeni su vijenci i zapaljenje svijeće, a molitvu odrješenja za sve poginule i preminule hrvatske branitelje predvodio je sinjski gvardijan fra Ante Čovo.

Sinjski bajkeri za sudionike karavane organizirali su i prigodno druženje. Nakon putovanja kroz cijelu Hrvatsku, karavana se zaustavljala na mjestima značajnima za Domovinski rat. Karavana je iz Sinja otputovala u Knin, nakon čega su krenuti u Gospić. Dolazak moto karavane u Vukovar bio je u ranim jutarnjim satima 18. studenoga 2021. godine.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Hodočašće u Međugorje

U organizaciji Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Opširnije »