Završena 1. faza projekta „Ublažavanje posljedica rata uz psihološko osnaživanje kroz aktivnosti boravka u prirodi“

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata provodi projekt „Ublažavanje posljedica rata uz psihološko osnaživanje kroz aktivnosti boravka u prirodi“ u partnerstvu s Udrugom roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine.

Prva faza projekta završila je u rujnu 2021. godine, a obuhvatila je spust čamcima, kanuima i kajacima rijekom Cetinom te je na istome sudjelovalo 35 korisnika – članova obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, članovi njihovih obitelji te hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji.

Korisnici su podijeljeni u manje grupe kako bi se poštivale sve epidemiološke mjere uslijed epidemije Covid-19 virusa, a koje propisuje Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Veslanje u čamcima, kanuima ili kajacima pridonosi zdravijem životu, a ujedno podižu samopouzdanje i raspoloženje korisnika u vrijeme pandemije COVID-19, odnosno novih društvenih okolnosti koje kod korisnika često izazivaju tjeskobu, stres ili depresivna stanja. Osim zdravstvenog aspekta, ova aktivnost povoljno djeluje i na psihološko stanje korisnika, obzirom da osoba vrijeme provodi u prirodi i miru što dovodi do relaksirajućeg efekta.

Udruga je nastavila provoditi navedeni projekt, a u drugoj fazi istoga organiziramo jahanje na konjima, boravak u prirodi te radionicu o čemu ćemo izvijestiti javnost po završetku projekta.

Projekt financira Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »