Održana redovna godišnja izvještajna sjednica Skupštine UDPNHBDR

U utorak 26. listopada 2021. godine održana je redovna godišnja izvještajna sjednica Skupštine Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Zbog epidemioloških mjera uslijed pandemije COVID – 19, a sukladno Statutu Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata i ove godine Skupština je održana elektroničkim putem (aplikacija Zoom)

Skupštini su nazočili delegati iz 9 županijskih Podružnica UDPNHBDR, kao i članovi Udruge u svojstvu delegata iz ostalih krajeva Republike Hrvatske u čijim županijama udruga nema ustrojenu Podružnicu.

Skupštinu je otvorila predsjednica udruge Sandra Rapčak koja je pozdravila sve nazočne nakon čega je intonirana himna Republike Hrvatske te minuta tišine za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata.

Na Skupštini je predsjednica Udruge Sandra Rapčak podnijela izvještaje o radu Udruge i financijski izvještaj Udruge za 2020. godinu. Predsjednica Nadzornog odbora UDPNHBDR Nikolina Menjuk podnijela je izvještaj o radu Nadzornog odbora za 2020. godinu, dok je Marija Božjak kao predsjednica Suda časti Udruge podnijela izvještaj o radu Suda časti Udruge za 2020. godinu. Skupštini su svoje izvještaje o radu podnijele i dvije djelatnice zaposlene u udruzi – Sandra Rapčak na radnom mjestu voditeljica projekata Udruge te Veronika Soldo na radnom mjestu administrativne djelatnice Udruge. Nakon podnesenih izvještaja uslijedila je rasprava po istima te glasovanje na kojem su svi izvještaji jednoglasno usvojeni.

Potom su svoje izvještaje o radu podnosile sve nazočne Podružnice u sastavu UDPNHBDR koje su bile na Skupštini te su i njihovi izvještaji usvojeni.

U nastavku Skupštine Predsjednica Udruge je nazočnima prezentirala predloženi Plan rada i financijski plan UDPNHBDR za 2022. godinu. Prezentirani plan rada i financijski plan Udruge su jednoglasno usvojeni. Skupština je također imenovala članove inventurne komisije za inventuru 2021. godine.

Na kraju Skupštine okupljenima su prezentirane sve aktivnosti koje Udruga provodi od početka 2021. godine te aktivnosti koje će biti realizirane do kraja kalendarske 2021. godine. Nazočnima je predstavljen program 14. mimohoda „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ i prigodnog programa „Ovčara – vječna rana“ koje udruga organizira pod strogim epidemiološkim mjerama u sklopu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Okupljenima su se obratili i članovi udruge koji su po prvi puta sudjelovali na Skupštini Udruge, kao i članovi iz županija Republike Hrvatske gdje Udruga nema ustrojene Podružnice s željom za aktivnijim sudjelovanjem u radu Udruge te nadom da će se više osoba aktivirati i na njihovom području također osnovati Podružnica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Svi okupljeni su izrazili zadovoljstvo dosadašnjim radom Udruge te želju da budemo još složniji i snažniji baš kao što su i naši roditelji bili u Domovinskom ratu

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano