Održan sastanak Predsjedništva UDPNHBDR

U utorak, 26. listopada 2021. godine održan je sastanak Predsjedništva  Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Isti je održan putem aplikacije Zoom zbog pandemije Covid – 19 i epidemioloških mjera

Nakon redovne godišnje izvještajne sjednice Skupštine UDPNHBDR održan je sastanak Predsjedništva UDPNHBDR na kojemu je Predsjednica Središnjice članove Predsjedništva upoznala sa detaljima nastavka Razvojne suradnje Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva s našom Udrugom u području Centara znanja za društveni razvoj u RH za razdoblje od 2022. do 2025. godine. Nadalje u toku sastanka bilo je riječi o donošenju određenih odluka, jedna od točki dnevnog reda bila je vezana za presude i tužbe za ratnu odštetu za ratne zločine počinjene na Ovčari i u Sotinu u Domovinskom ratu 1991. godine u kojemu su svoj osvrt dale Sandra Rapčak i Ana Herman na dosadašnje aktivnosti te plan budućih aktivnosti s članovima obitelji.

Nadalje smo se na sastanku dotaknuli teme o ponovnoj aktivaciji UDPNHBDR – Podružnica Zadarske županije te Sporazuma kojeg ćemo sklopiti sa  Savezom udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata RH.

Predsjednica Sandra Rapčak okupljenim članovima Predsjedništva detaljno je prezentirala plan za ovogodišnji 14. mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ kao i prigodni program „Ovčara – vječna rana“ u sklopu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. U svom daljnjem obraćanju Predsjednica je članove Predsjedništva upoznala sa planom provedbe aktivnosti do kraja 2021. godine.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano