Predstavnici UDPNHBDR na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Trilja

U prostorijama Poslovno-uslužnog centra 3LJ danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja, povodom proslave Dana Grada Trilja i blagdana nebeskog zaštitnika svetoga Mihovila, koji se slave u srijedu 29. rujna.

Uz domaćine – gradonačelnika grada Trilja Ivana Bugarina i triljske gradske vijećnike predvođene predsjednicom Gradskog vijeća Žanom Majić, svečanoj sjednici nazočili su dožupan Stipe Čogelja, koji je ujedno bio i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, županijski pročelnik Tomislav Đonlić, saborski zastupnik i gradonačelnik Sinja Miro Bulj, gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić, načelnici općina Otok i Dicmo Dušan Đula i Petar Maretić, načelnik prijateljske Općine Poličnik Davor Lončar, triljski župnik i dekan Cetinskog dekanata don Stipe Ljubas, gvardijan Svetišta Gospe Sinjske fra Ante Čovo, predstavnici policije, komunalnih tvrtki Vodovod i odvodnja Cetinske krajine i Čistoća Cetinske krajine, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata među kojima predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata RH Sandra Rapčak, predsjednik UDPNHBDR – Podružnice Splitsko-dalmatinske županije Željko Živalj i dopredsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine Dragica Hrgović te drugi uzvanici.

Okupljene je najprije pozdravlja predsjednica Gradskog vijeća Žana Majić, a potom im se obratio i gradonačelnik Ivan Bugarin. U ime gradova i općina s područja cetinskog kraja okupljene je pozdravio gradonačelnik Sinja Miro Bulj koji je kazao kako su sve jedinice lokalne samouprave s našeg područja jedno te da zajednički moraju rješavati nagomilane probleme. Dožupan Stipe Čogelja kazao je kako će Splitsko-dalmatinska županija, a i Vlada RH i dalje biti podrška u razvoju Grada Trilja. Okupljene je pozdravio i don Stipe Ljubas, triljski župnik.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja Grada Trilja za 2021. godinu. Dobitnici Osobne nagrade Grada Trilja su Mihovil Župa, slavodobitnik 306. Sinjske alke, Marijo Kozina, sportski ribič, mušičar, vezač umjetnih mušica i spinner, dugogodišnji aktivist i volonter u čišćenju i zaštiti okoliša i Dražen Krolo, za humanost i promidžbu Trilja i triljskog kraja kroz organizaciju pomoći za obitelj Suknaić iz Majskih Poljana koja je stradala u potresu. Zahvalnicu Grada Trilja dobio je Boris Hrepić, umjetnički direktor ‘Thrill Blues Festival’, a u njegovo ime priznanje je preuzela direktorica triljske Turističke zajednice Andrijana Ivković.

U ime svih nagrađenih zahvalio se Dražen Krolo koji je zahvalio predlagateljima i gradskim vijećnicima koji su jednoglasno donijeli odluku o laureatima.

U glazbenom dijelu programa svečane sjednice sudjelovali su mlada triljska gitaristica Maja Sarić i glazbenik Branko Medak, koji je izveo himnu Lijepa naša i nekoliko domoljubnih pjesama.

Dodajmo kako je prije svečane sjednice upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika svetoga Mihovila, za sve Triljane koji su svoje živote položili na Oltar domovine.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano