Predstavnici UDPNHBDR na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Trilja

U prostorijama Poslovno-uslužnog centra 3LJ danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja, povodom proslave Dana Grada Trilja i blagdana nebeskog zaštitnika svetoga Mihovila, koji se slave u srijedu 29. rujna.

Uz domaćine – gradonačelnika grada Trilja Ivana Bugarina i triljske gradske vijećnike predvođene predsjednicom Gradskog vijeća Žanom Majić, svečanoj sjednici nazočili su dožupan Stipe Čogelja, koji je ujedno bio i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, županijski pročelnik Tomislav Đonlić, saborski zastupnik i gradonačelnik Sinja Miro Bulj, gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić, načelnici općina Otok i Dicmo Dušan Đula i Petar Maretić, načelnik prijateljske Općine Poličnik Davor Lončar, triljski župnik i dekan Cetinskog dekanata don Stipe Ljubas, gvardijan Svetišta Gospe Sinjske fra Ante Čovo, predstavnici policije, komunalnih tvrtki Vodovod i odvodnja Cetinske krajine i Čistoća Cetinske krajine, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata među kojima predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata RH Sandra Rapčak, predsjednik UDPNHBDR – Podružnice Splitsko-dalmatinske županije Željko Živalj i dopredsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine Dragica Hrgović te drugi uzvanici.

Okupljene je najprije pozdravlja predsjednica Gradskog vijeća Žana Majić, a potom im se obratio i gradonačelnik Ivan Bugarin. U ime gradova i općina s područja cetinskog kraja okupljene je pozdravio gradonačelnik Sinja Miro Bulj koji je kazao kako su sve jedinice lokalne samouprave s našeg područja jedno te da zajednički moraju rješavati nagomilane probleme. Dožupan Stipe Čogelja kazao je kako će Splitsko-dalmatinska županija, a i Vlada RH i dalje biti podrška u razvoju Grada Trilja. Okupljene je pozdravio i don Stipe Ljubas, triljski župnik.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja Grada Trilja za 2021. godinu. Dobitnici Osobne nagrade Grada Trilja su Mihovil Župa, slavodobitnik 306. Sinjske alke, Marijo Kozina, sportski ribič, mušičar, vezač umjetnih mušica i spinner, dugogodišnji aktivist i volonter u čišćenju i zaštiti okoliša i Dražen Krolo, za humanost i promidžbu Trilja i triljskog kraja kroz organizaciju pomoći za obitelj Suknaić iz Majskih Poljana koja je stradala u potresu. Zahvalnicu Grada Trilja dobio je Boris Hrepić, umjetnički direktor ‘Thrill Blues Festival’, a u njegovo ime priznanje je preuzela direktorica triljske Turističke zajednice Andrijana Ivković.

U ime svih nagrađenih zahvalio se Dražen Krolo koji je zahvalio predlagateljima i gradskim vijećnicima koji su jednoglasno donijeli odluku o laureatima.

U glazbenom dijelu programa svečane sjednice sudjelovali su mlada triljska gitaristica Maja Sarić i glazbenik Branko Medak, koji je izveo himnu Lijepa naša i nekoliko domoljubnih pjesama.

Dodajmo kako je prije svečane sjednice upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika svetoga Mihovila, za sve Triljane koji su svoje živote položili na Oltar domovine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Posljednje dodano