Održana izobrazba – „Svjesnost o vlastitim i tuđim emocionalnim stanjima i njihova regulacija“

U organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u Stubičkim  Toplicama 11. rujna 2021. godine održana je izobrazba „Svjesnost o vlastitim i tuđim emocionalnim stanjima i njihova regulacija“. Izobrazbu je vodila je Emina Simunić, diplomirana psihologinja s kojom ostvarujemo dugogodišnju uspješnu suradnju.

Na izobrazbi su nazočni mogli vidjeti što su emocije, definiciju emocija te podjelu istih. Također smo naučili kako nastaju emocije, kako djeluju na ljudsko tijelo i kako manifestiramo određene emocije te razloge minimaliziranja/desezitizacije emocija. Naučili smo kako se nositi sa vlastitim ali i s tuđim emocijama te kako djelovati kada nas obuzmu iste.

Kroz praktičan rad smo radili na supresiji emocija u parovima te smo trebali objasniti predavačici i nazočnima jesmo li mogli izreći svome paru ono što smo napisali na papir ili smo neke dijelove prešutjeli i nismo ih mogli izgovoriti. Nakon toga smo odradili „igru“ gdje je predavačica na pod stavila dva papira na kojima je pisalo „NOVO“ i „NEPOZNATO“ pri čemu nazočni nisu znali na kojemu papiru što piše. Predavačica nam je objasnila da papir kojemu smo više težili opisuje ono kakvi uistinu jesmo. 

Po završetku izobrazbe „Svjesnost o vlastitim i tuđim emocionalnim stanjima i njihova regulacija“ nazočnima su bili podijeljeni evaluacijski upitnici te smo iz istih dobili odgovor da je ova izobrazba bila odlična i kako su veoma zadovoljni sudjelovanjem na istoj, kao i želja da Udruga i u budućnosti organizira ovakve izobrazbe jer im pomažu u radu i životu.

Na izobrazbi su bili nazočni predstavnici Podružnica u sastavu Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata te predstavnici Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja,  Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Republike Hrvatske te Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine.

Održavanje izobrazbe financirano je sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Posljednje dodano