Održana izobrazba – „Svjesnost o vlastitim i tuđim emocionalnim stanjima i njihova regulacija“

U organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u Stubičkim  Toplicama 11. rujna 2021. godine održana je izobrazba „Svjesnost o vlastitim i tuđim emocionalnim stanjima i njihova regulacija“. Izobrazbu je vodila je Emina Simunić, diplomirana psihologinja s kojom ostvarujemo dugogodišnju uspješnu suradnju.

Na izobrazbi su nazočni mogli vidjeti što su emocije, definiciju emocija te podjelu istih. Također smo naučili kako nastaju emocije, kako djeluju na ljudsko tijelo i kako manifestiramo određene emocije te razloge minimaliziranja/desezitizacije emocija. Naučili smo kako se nositi sa vlastitim ali i s tuđim emocijama te kako djelovati kada nas obuzmu iste.

Kroz praktičan rad smo radili na supresiji emocija u parovima te smo trebali objasniti predavačici i nazočnima jesmo li mogli izreći svome paru ono što smo napisali na papir ili smo neke dijelove prešutjeli i nismo ih mogli izgovoriti. Nakon toga smo odradili „igru“ gdje je predavačica na pod stavila dva papira na kojima je pisalo „NOVO“ i „NEPOZNATO“ pri čemu nazočni nisu znali na kojemu papiru što piše. Predavačica nam je objasnila da papir kojemu smo više težili opisuje ono kakvi uistinu jesmo. 

Po završetku izobrazbe „Svjesnost o vlastitim i tuđim emocionalnim stanjima i njihova regulacija“ nazočnima su bili podijeljeni evaluacijski upitnici te smo iz istih dobili odgovor da je ova izobrazba bila odlična i kako su veoma zadovoljni sudjelovanjem na istoj, kao i želja da Udruga i u budućnosti organizira ovakve izobrazbe jer im pomažu u radu i životu.

Na izobrazbi su bili nazočni predstavnici Podružnica u sastavu Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata te predstavnici Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja,  Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Republike Hrvatske te Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine.

Održavanje izobrazbe financirano je sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »