Održan sastanak Predsjedništva Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Dana 12. rujna 2021. godine održan je sastanak Predsjedništva Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata na kojemu smo razgovarali o organiziranju i provedbi 14. mimohoda „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ i prigodnom programu „Ovčara – vječna rana“. Obzirom da se ove godine obilježava 30. godišnjica od masakra na Ovčari i početka Domovinskog rata želja nam je da ova godina bude popraćena video uratkom koji bi ostao budućim generacijama da se istina o Domovinskom ratu nikada ne zaboravi.

Na sastanku smo razgovarali o Zakladi za razvoj civilnog društva i razvojnoj suradnji u području Centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2022. do2025. godine. Dogovorene su neke od aktivnosti za predstojeće razdoblje kojima će se nastojati doprinijeti novim područjima djelovanja.

Predsjednica UDPNHBDR Sandra Rapčak je također prezentirala što je sve bilo na II. Međunarodnoj konferenciji za obitelji nestalih osoba koju su obitelji nestalih osoba iz Republike Hrvatske pratile iz Zagreba te aktivno sudjelovale u raspravama i izmjenama iskustava s ostalim obiteljima nestalih osoba iz cijelog svijeta. Na konferenciji su ispred UDPNHBDR osim predsjednice udruge sudjelovali Veronika Soldo i Nemanja Savanović, članovi udruge.

Na sastanku smo govorili i o aktivnostima i projektima UDPNHBDR do kraja 2021. godine te utvrdili datum održavanju redovne izvještajne sjednice Skupštine UDPNHBDR koja će se i ove godine održati u digitalnom obliku zbog pandemije Covid-19 virusa.

Također smo razgovarali i o budućim aktivnostima Središnjice kao i njenih Podružnica kao i organizaciji okruglog stola sa Savezom udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i Zajednicom udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata RH po pitanju nestalih osoba iz Domovinskog rata.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano