Održana 12. Memorijalna regata – spust čamcima rijekom Cetinom

Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko–dalmatinske županije i Braniteljska zadruga Patriot, organizirali su 12. po redu, tradicionalnu memorijalnu regatu-spust čamcima rijekom Cetinom.

U nedjelju, 18. srpnja održana je dvanaesta memorijalna regata Cetinom, koja je posvećena poginulim i umrlim braniteljima Cetinskog kraja.

Regata je zbog posebnih važećih epidemioloških mjera sudionike podijelila u tri skupine koje su se spuštale u tri termina sa startom u 11 sati, 13 sati i 15 sati. Na ovogodišnjoj regati sudjelovali su brojni pripadnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata između ostalih i predstavnici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Splitsko-dalmatinske županije te predstavnici civilnih udruga.

Start Regate bio je na Panju u općini Hrvace. Regata je prolazila tokom prekrasne Cetine, ispod mostova na Panju i Hanu, a krajnji cilj bio je u naselju Gala, općina Otok, gdje su posljednji sudionici pristigli oko 17 sati. Ukupno su korištena 73 plovila (čamci, kanui, gumenjaci).

Naime, kako bi se proveli svi potrebni epidemiološki uvjeti, sukladno preporukama i važećim mjerama, organizator nije najavio Regatu putem medija, te se ispričava svima koji bi rado sudjelovali, najavivši kako će sljedeće godine, a u nadi da će to epidemiološka situacija dozvoliti, regata biti znatno brojnija i s većim brojem plovila.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano