Održana 7. konjička karavana – Ljeto ’95

U organizaciji Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko – dalmatinske županije uz potporu Splitsko-dalmatinske županije, Ministarstvo hrvatskih branitelja, TZG Sinja, Grada Sinja i Općine Hrvace u subotu, 26. lipnja održala se 7. konjička karavana – Ljeto ’95., koja se održava u spomen na značajnu oslobodilačku vojno-redarstvenu operaciju Hrvatske vojske Ljeto ’95.

Karavana, u kojoj je sudjelovalo preko 30 sudionika kretala se preko Sinjskog polja prema rijeci Cetini, a potom do Vojskove u Hrvatačkom polju te preko mosta na Panju do Bitelića, Vučipolja, Zasioka i na koncu do poligona BZ Patriot u Dabru. Cijela ruta prolazila je kroz značajne povijesne lokalitete uz koje je priroda bogato rasprostrla svoje ljepote.

Karavana je osmišljena tako da su se cijelom rutom priključivali konjanici iz naselja kroz koje se karavana kreće. Time se simbolično predstavilo zajedništvo iz vojno redarstvene operacije Ljeto ’95. i hrvatskih branitelja tijekom cijelog Domovinskog rata. Na ovoj karavani bili su nazočni predstavnici brojnih udruga, konjičkih klubova i OPG-ova. Karavanu su predvoditi barjaktari koji su, uz državne, nositi stjegove gardijskih brigada Hrvatske vojske, te zastave više udruga proisteklih iz Domovinskog rata među kojima i predstavnici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Splitsko-dalmatinske županije.

Organizator 7. konjičke karavane, Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko – dalmatinske županije iznimno je zadovoljna odazivom i brojem prijavljenih sudionika karavane.

Sedma konjička karavana odvijala se u skladu s važećim epidemiološkim mjerama.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »