Prijem kod predsjednika Republike Hrvatske povodom svečanog obilježavanja Dana oružanih snaga Republike Hrvatske

Dana 27. svibnja 2021. godine održan je prijem kod predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića u povodu svečanog obilježavanja Dana hrvatske vojske, Dana hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja Zbora narodne garde. Ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata na svečanom prijemu bili su predsjednica udruge Sandra Rapčak i dopredsjednik udruge Marko Marić.

Okupljenima se obratio ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić koji se u svojem govoru zahvalio svim hrvatskim braniteljima i veteranima Domovinskog rata na svemu što su učinili za slobodnu Republike Hrvatsku, a posebno je naglasio zahvalu svima koji su svoje živote utkali u temelje naše domovine. Uz ministra obrane Republike Hrvatske na svečanom prijemu nazočni su bili ministar hrvatskih branitelja i podpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomo Medved te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Predsjednik Republike Hrvatske na početku svojeg obraćanja posebno je pozdravio članove obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata te sve hrvatske branitelje kojima je odao veliku zahvalnost za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku. Također se obratio svima koji su prije 30 godina bili u ustroju, koji su bili u Kranjčevićevoj ili koji možda nisu bili u Kranjčevićevoj jer su već svoj život stavili na kocku i u službu Domovini. „Takvih vas ovdje ima dosta i hvala vam što ste došli. I dođite sutra i u Kranjčevićevu. Čekamo vas. To je minimum koji vam Hrvatska može dati. To je važnije i veće od srca i svih priznanja, odlikovanja i zahvalnica koje ste dobili i koje ćete dobiti. Ovo je vaš dan“, poručio im je predsjednik Milanović.

Ovom prigodom predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović odlikovao je brojne hrvatske branitelje, pripadnike MUP-a, ZNG-a, osobe koje su prije 30 godina bile dio obrambenih snaga Republike Hrvatske.


Ispred udruga koje okupljaju članove obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata osim predstavnika Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata bili su i predstavnici Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja predvođeni predsjednicom Saveza Ljiljanom Alvir

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano