Završen projekt „Krvavi Uskrs“ – 30. obljetnica stradanja Josipa Jovića

Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine završila je s provedbom projekta „Krvavi Uskrs“ – 30. obljetnica stradanja Josipa Jovića. Projekt je odrađen u suradnji s Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnicom Splitsko-dalmatinske županije te državnom razinom udruge.

Predstavnici udruge položili su vijence i svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima grada Sinja i Cetinske krajine te na centralnom križu, obzirom da zbog trenutnih epidemioloških mjera i preporuka Stožera civilne zaštite RH nismo bili u mogućnosti otići na mjesto pogibije Josipa Jovića.

Projekt je odrađen u nekoliko faza i sa manjim brojem korisnika. Istog dana u prostorijama Udruge pregledavali smo knjige na temu Domovinskog rata, fotografije smrtno stradalih hrvatskih branitelja i članke iz novina o navedenoj temi.

U dogovoru sa sudionicima Projekta u prostorijama Udruge odrađena je još jedna radionica 10.04.2021.g. sa istom tematikom.

Budući da u prostorijama Udruge nije bilo mogućnosti prikazati dokumentarni film ” KRVAVI USKRS”, isti je u sklopu radionice odrađen na BP ” PATRIOT ” 14.05.2021.g. poštivajući epidemiološke mjere.

Na radionici sudjelovalo 15 osoba ( članovi Udruge i članovi udruge maloljetnih dragovoljaca).

Tom radionicom završen je Projekt obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata na temu ” KRVAVI USKRS “.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »