Humanitarna akcija „Hrvatska za Banovinu“

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata pokreće humanitarnu akciju „Hrvatska za Banovinu“ u sklopu koje ćemo prikupljati humanitarnu pomoć za stanovništvo pogođeno potresom.

U katastrofalnom potresu koji je pogodio središnju Hrvatsku, a najviše Banovinu (Petrinja, Sisak, Glina i okolna mjesta), velike materijalne štete imaju također i članovi naše udruge, djeca poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, kojima je ova pomoć namijenjena, kao i brojni drugi branitelji i stradalnici Domovinskog rata kojima pomažemo od trenutka potresa, pa tako i nadalje, sukladno ukazanim potrebama.

Upravo to su osobe koje su prošle strahote Domovinskog rata, kada su izgubili svoje članove obitelji te godinama gradili, obnavljali i stvarali novi dom svojim obiteljima, koji je nažalost ponovno oštećen ovim potresom. Svjesni smo da trenutno u Banovinu stiže humanitarna pomoć iz svih krajeva Hrvatske i svijeta, međutim ljudima koji su ostali bez krova nad glavom pomoć će biti potrebna i u narednim danima, tjednima i mjesecima, posebice pomoć prilikom obnavljanja domova.

Pozivamo sve koji žele pomoći da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji na sljedeći način:

Uplatom novčanih donacija na račun udruge otvoren isključivo za svrhu provođenja humanitarne akcije (zbog sanacije štete na kućama/stanovima):

IBAN: HR63 2484 0081 5020 2258 4
Naziv primatelja: UDPNHBDR
Trg hrvatskih branitelja 1
32000 Vukovar
SWIFT: RZBHHR2X

Molimo Vas da pomognete sukladno vlastitim mogućnostima!

Udruga će humanitarnu akciju provoditi do 10. veljače 2021. godine, nakon čega će sva prikupljena pomoć biti uručena potrebitima.

Rok za prijavu nastalih oštećenja bio je do 10. siječnja 2021. godine te se ukupno prijavilo 10 obitelji (djeca poginulih branitelja i njihove obitelji), a kojima će pomoć i biti uručena po završetku humanitarne akcije. Pojedine obitelji koje su se prijavile pretrpjele su velika oštećenja te će se njihove kuće morati iznova graditi, dok će kod ostalih biti potrebna sanacija (obnova).

Sva prikupljena novčana sredstva biti će donirana sukladno potrebama osoba koje su pogođene potresom (donacija novca za sanaciju doma ili kupnja potrebnih stvari). Odluku o raspodjeli sredstava donosi Predsjedništvo Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata koje broji 13 osoba, a provedbu raspodjele sredstva i humanitarne pomoći nadzire Nadzorni odbor udruge koji broji 3 osobe.

Napominjemo da ćemo o završetku humanitarne akcije objaviti popis svih donatora koji su podržali akciju (ime i prezime, bez navođenja svakog pojedinog iznosa). Ukoliko netko želi ostati anoniman ili ima neki drugi upit vezan uz provođenje humanitarne akcije molimo da se obrati predsjednici udruge Sandri Rapčak na kontakt broj +385 95 201 1991 ili na mail udruge: udrugadjece.pnhb@gmail.com .

Humanitarnu akciju podržala je i Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano