Obilježena 29. obljetnica pogibije petorice pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda 4. brg. ZNG-a

U Sinju je danas obilježena 29. obljetnice pogibije petorice pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda 4. brg. ZNG-a, hrvatskih branitelja Branka Fridela, Borisa Kekeza, Davora Šabića, Mladena Škalica i Bojana Vojvode, koji su poginuli u padu zrakoplova AN-2 na današnji dan 1992. godine u sinjskom naselju Šimci.

Obitelji, prijatelji, suborci poginulih zrakoplovaca sudjelovali su na župskoj misi u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske koju je predvodio, kao i molitveni obred kod spomenika  ‘Slomljeno krilo’, vojni kapelan 93. zrakoplovne baze Zadar don Ivo Topalović.

Nakon mise zadušnice uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen obilježja ‘Slomljeno krilo’ u Šimcima.

Vijence su položili članovi obitelji poginulih zrakoplovaca i poginulih branitelja u Domovinskom ratu, izaslanstva  HRZ-a, Gardijske mehanizirane brigade, Vojarne 126. brigade  Sinj. Vijence su položili i ratni zapovjednici i pripadnici Samostalnog zrakoplovnog voda. Počast poginulima polaganjem vijenaca odali su i članovi Udruge veterana 4. GBR, saborski zastupnik Miro Bulj, izaslanstva SDŽ, Grada Sinja i Grada Splita.

Vijence su kod spomen obilježja položili i izaslanstvo MUP -a, izaslanstvo Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine te Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica SDŽ kao i predstavnici ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Cetinskog kraja i SDŽ te aero klubova Sinja i Splita.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »