U organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva održana izobrazba na temu „Novi proračun Europske unije od 2021. do 2027. i programi sljedeće generacije za organizacije civilnoga društva u Republici Hrvatskoj“

Dana 25. siječnja 2021. godine putem aplikacije Zoom održan je webinar na temu „Novi proračun Europske unije od 2021. do 2027. i programi sljedeće generacije za organizacije civilnoga društva u Republici Hrvatskoj” u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Centra za razvoj javnog i neprofitnog sektora TIM4PIN koji je okupio najrelevantnije stručnjakinje u ovom području.

O mogućnostima financiranja projekata civilnoga društva iz EU fondova od 2021. do 2027. govorile su gospođa Cvjetana Plavša – Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade, gospođa Ivana Maletić, članica Europskog revizorskog suda (Luxemburg), gospođa Katarina Ivanković – Knežević, Opća uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivost (Bruxelles), gospođa Nada Zrinušić, pomoćnica ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te gospođa Naida Mekić, načelnica Sektora za programiranje i nadzor operativnih programa u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Izobrazba je obuhvatila važne teme poput novosti kohezijske politike za organizacije civilnoga društva u odnosu na promjene u pripremi i provedbi projekata, koje su detaljno obrazložene, a predstavljan je i novi Fond za oporavak i otpornost kako bi se jasnije utvrdili potencijalni korisnici i mogućnosti financiranja reformskih promjena u Hrvatskoj.

Na izobrazbi je aktivno sudjelovalo 230 predstavnika organizacija civilnoga društva korisnica podrški Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Predstavnici organizacija civilnoga društva na ovaj način su mogli dobiti najaktualnije informacije o novostima iz regulative s posebnim osvrtom na Europski socijalni fond i nove socijalne politike Europske unije. Na webinaru je ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata sudjelovala administrativna djelatnica Veronika Soldo.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »