Humanitarna akcija „Hrvatska za Banovinu“

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata pokreće humanitarnu akciju „Hrvatska za Banovinu“ u sklopu koje ćemo prikupljati humanitarnu pomoć za stanovništvo pogođeno potresom.

U katastrofalnom potresu koji je pogodio središnju Hrvatsku, a najviše Banovinu (Petrinja, Sisak, Glina i okolna mjesta), velike materijalne štete imaju također i članovi naše udruge, djeca poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, kojima je ova pomoć namijenjena, kao i brojni drugi branitelji i stradalnici Domovinskog rata kojima pomažemo od trenutka potresa, pa tako i nadalje, sukladno ukazanim potrebama.

Upravo to su osobe koje su prošle strahote Domovinskog rata, kada su izgubili svoje članove obitelji te godinama gradili, obnavljali i stvarali novi dom svojim obiteljima, koji je nažalost ponovno oštećen ovim potresom. Svjesni smo da trenutno u Banovinu stiže humanitarna pomoć iz svih krajeva Hrvatske i svijeta, međutim ljudima koji su ostali bez krova nad glavom pomoć će biti potrebna i u narednim danima, tjednima i mjesecima, posebice pomoć prilikom obnavljanja domova.

Pozivamo sve koji žele pomoći da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji na sljedeći način:

  1. Uplatom novčanih donacija na račun udruge (zbog sanacije štete na kućama/stanovima):

IBAN: HR63 2484 0081 5020 2258 4
Naziv primatelja: UDPNHBDR
Trg hrvatskih branitelja 1
32000 Vukovar
SWIFT: RZBHHR2X

Molimo Vas da pomognete sukladno vlastitim mogućnostima! 

   2.  Ukoliko niste u mogućnosti financijski pomoći, a želite pomoći u donaciji materijalnih stvari, molimo Vas da potrebne stvari odnesete u Crveni križ ili drugu organizaciju koja skuplja pomoć u Vašem mjestu zbog lakšeg i bržeg transporta te kako se ne bi stvarale zalihe koje u ovom trenutku nisu potrebne. 

Udruga će humanitarnu akciju provoditi do 10. veljače 2021. godine, nakon čega će sva prikupljena pomoć biti uručena potrebitima.

Sva prikupljena novčana sredstva biti će donirana sukladno potrebama osoba koje su pogođene potresom (donacija novca za sanaciju doma ili kupnja potrebnih stvari). Odluku o raspodjeli sredstava donosi Predsjedništvo Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata koje broji 13 osoba, a provedbu raspodjele sredstva i humanitarne pomoći nadzire Nadzorni odbor udruge koji broji 3 osobe.

Za dodatne informacije možete se obratiti predsjednici udruge Sandri Rapčak na kontakt broj 095 201 1991.

Humanitarnu akciju podržala je i Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »