Inicijativa „Lampion za Ovčaru“

Ove godine zbog pandemije COVID-19 i propisanih epidemioloških mjera u Republici Hrvatskoj, mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ i prigodni program „Ovčara – vječna rana“ obilježili smo u skromnijim ali jednako dostojanstvenim uvjetima. Iz tog razloga, pozivali smo ranije osobe da ostanu u svojim domovima zbog zdravlja njih samim kao i članova njihovih obitelji, posebice najranjivijih skupina našeg društva – starijih i bolesnih osoba, hrvatskih branitelja, invalida Domovinskog rata i starije populacije stradalnika Domovinskog rata. Upravo iz navedenih razloga Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata pokrenula je inicijativu „Lampion za Ovčaru“ kako bi svi mogli u svojim domovima i mjestima zapaliti lampion za sve žrtve Ovčare, kao i sve ostale poginule i nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.


Inicijativu su podržale mnoge udruge proistekle iz Domovinskog rata – Podružnice naše udruge, Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine, Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Republike Hrvatske, Udruga hrvatskih ratnih veterana – Umag, mještani Škabrnje i Nadina zajedno s udrugom „Hrvatskoj za dar“, mnogi građani i građanske iz svih krajeva Republike Hrvatske.

U galeriji pogledajte fotografije koje smo primili. Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su nas na ovaj način podržali, koji su na ovaj način odali počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, svima koji su na ovaj način pokazali zajedništvo – isto ono zajedništvo koje je držalo naše roditelje kada su hrabro stali na branik domovine.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »