LAMPION ZA OVČARU

Ovogodišnji Dani sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje održavaju se pod strogim epidemiološkim mjerama uz ograničenja, pa tako i 13. mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ te prigodni program „Ovčara – vječna rana“ koji se odvijaju u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, 20. studenog 2020. godine u Vukovaru.

Pozivamo Vas da ostanete u svojim domovima te 20. studenog 2020. godine zapalite lampion u znak sjećanja na sve poginule i nestale hrvatske branitelje te civilne žrtve Domovinskog rata – žrtve masovne grobnice Ovčara. Lampione možete zapaliti u svojim domovima ili na drugom prikladnom mjestu.

Zapalite lampion, izmolite molitvu za One koji su bili najhrabriji, One koji su svoje živote dali za slobodu svih nas i naše domovine, za bolje sutra naše djece i svih budućih generacija. Neka se Njihova žrtva nikada ne zaboravi!

Ujedinimo cijelu Hrvatsku i svijet na ovaj simboličan način. Zajedništvo kojeg su imali naši roditelji u Domovinskom ratu neka dotakne svakoga od nas, neka nas podsjeti na njihovu hrabrost, ljubav, borbenost, nesebičnost.. na sve ono dobro što su imali u sebi do samog kraja, a nama ostavili u nasljeđe.

Pozivamo Vas da nam fotografije lampiona sa nazivom mjesta u kojem ste isti zapalili pošaljete na mail: udrugadjece.pnhb@gmail.com ili porukom na facebooku kako bi smo mogli objediniti sve fotografije u galeriju te iste objaviti na mrežnoj stranici udruge www.udpnhbdr.hr

Svjedoci smo da se cijeli svijet svakodnevno bori protiv nevidljivog neprijatelja – virusa SARS-CoV-2. Nadamo se da ćemo iz ove borbe izaći jači te da ćemo sljedeću godinu i Dane sjećanja moći obilježiti kao i prethodnih godina.

Pozivamo Vas da se ponašamo odgovorno u izazovnim vremenima u kojima se trenutno nalazimo. Ostanite u svojim domovima i zapalite lampione. Budite s nama tog dana u mislima, molitvama i srcem. Zbog svih Onih koji su svoje živote dali za slobodnu nam Domovinu, zbog Onih čijom krvlju je natopljena naša zemlja, zbog Onih čije posmrtne ostatke tražimo i nakon dugih 29 godina.

Neka im je vječna slava i hvala! Počivali u miru Božjem!

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »