Održana Skupština UDPNHBDR

Dana 7. studenoga 2020. godine održana je redovna godišnja izvještajna sjednica Skupštine Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Zbog epidemioloških mjera uslijed pandemije COVID-19, a sukladno Statutu Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, Skupština je održana elektronički – putem aplikacije Zoom.

Na istoj su bili nazočni delegati iz 10 županijskih Podružnica UDPNHBDR, kao i članovi udruge u svojstvu delegata iz ostalih krajeva Republike Hrvatske u čijim županijama udruga nema ustrojenu Podružnicu.

Skupštinu je otvorila predsjednica udruge Sandra Rapčak koja je pozdravila sve nazočne nakon čega je intonirana himna Republike Hrvatske te minuta tišine za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata.

Na Skupštini je predsjednica udruge Sandra Rapčak podnijela izvještaje o radu udruge i financijski izvještaj udruge za 2019. godinu. Predsjednica Nadzornog odbora UDPNHBDR Nikolina Menjuk podnijela je izvještaj o radu Nadzornog odbora za 2019. godinu, dok je Marija Božjak kao predsjednica Suda časti udruge podnijela izvještaj o radu Suda časti udruge za navedeno razdoblje. Skupštini su svoje izvještaje o radu podnijele i dvije djelatnice zaposlene u udruzi – Veronika Soldo na radnom mjestu administrativne djelatnice udruge i Sandra Rapčak na radnom mjestu voditeljica projekata udruge. Nakon podnesenih izvještaja uslijedila je rasprava po istima te glasovanje na kojem su svi jednoglasno usvojeni.

Potom su svoje izvještaje o radu podnosile sve nazočne Podružnice u sastavu UDPNHBDR koje su bile na Skupštini te su i njihovi izvještaji usvojeni.

U nastavku Skupštine predsjednica udruge je nazočnima prezentirala predloženi Plan rada i financijski plan UDPNHBDR za 2021. godinu. Prezentirani plan rada i financijski plan Udruge su jednoglasno usvojeni. Skupština je također imenovala članove inventurne komisije za inventuru 2020. godine.

Na kraju Skupštine okupljenima su prezentirane aktivnosti koje udruga provodi uslijed pandemije COVID-19 kao i program 13. mimohoda „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ i prigodnog programa „Ovčara – vječna rana“ koje udruga organizira pod strogim epidemiološkim mjerama u sklopu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Okupljenima su se obratili i članovi udruge koji su po prvi puta sudjelovali na Skupštini udruge, kao i članovi iz županija Republike Hrvatske gdje udruga nema ustrojene Podružnice s željom za aktivnijim sudjelovanjem u radu udruge te nadom da će se više osoba aktivirati i na njihovom području također osnovati Podružnica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Skupštinu je zatvorila predsjednica udruge Sandra Rapčak s porukom da svi čuvaju sebe i svoje najmilije te ostanu zdravi, a osobe koje su bolesne što brže ozdrave.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »