Obavljeni zdravstveni pregledi članova UDPNHBDR

Dana 24. listopada 2020. godine obavljeni su zdravstveni pregledi za članove Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

U Vukovaru je Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u sklopu svog projekata „Djeca rata – nečujni krik“ provela zdravstvene (liječničke) preglede za članove Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata s područja Vukovarsko – srijemske županije.

Pregledi su se vršili u Specijalističkoj ginekološkoj ordinaciji dr. Semennić Rutko Mirjana u Vukovaru, a obuhvatili su UZV abdomena, UZV dojki, UZV srca i pregled internista. Pregledima je pristupilo devet osoba na sistematskom pregledu. Njih petero je obavilo internistički pregled i UZV srca, a kod dvije osobe su ustanovljene određene smetnje vezane za srce koje treba redovito pratiti. Kod ostalih je nalaz uredan. Sedam osoba je obavilo UZV abdomena, a kod tri osobe pronađeni su određeni zdravstveni problemi koje treba pratiti. Ostali pacijenti imaju uredan nalaz. 20. listopada 2020. godine jedna osoba je obavila UZV dojki, kojoj je nalaz uredan. Liječnici su svim osobama dali savjete i upute za daljnje postupanje. Kod ostalih osoba nalazi su uredni te su obavili savjetovanje sa liječnicima. Sistematski pregledi su obavljeni uz poštivanje svih mjera preporučenih od Nacionalnog stožera civilne zaštite vezanih za epidemiju COVID – 19. 

Projekt je financiran sredstvima Grada Vukovara u sklopu projekta „Djeca rata – nečujni krik“.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano