VAŽNA OBAVIJEST – Mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ i prigodni program „Ovčara – vječna rana“ Vukovar 20.11.2020.

Zbog epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj, a slijedom preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj te Grada Vukovara OTKAZUJU se svi organizirani prijevozi autobusima na mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ u Vukovaru 20. studenog 2020. godine.

Pozivamo Vas da ostanete u svojim domovima te zapalite lampion u znak sjećanja na sve poginule, smrtno stradale, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. Čuvajte svoje zdravlje i zdravlje Vaših najmilijih.

Izaslanstvo Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata održati će 13. mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ i prigodni program „Ovčara – vječna rana“ uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje u to vrijeme budu propisane.

Dolazak će biti moguć samo osobnim automobilima te molimo sve osobe koje ipak odluče doći da se telefonski jave predsjednici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sandri Rapčak (095 201 1991) zbog svih detalja i dogovora.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar prije početka prigodnog programa i mimohoda te po dolasku na mjesto masovne grobnice Ovčara redari će vršiti nužne epidemiološke mjere – popisivanje nazočnih osoba, mjerenje temperature, dezinfekcija ruku i podjela zaštitnih maski za lice koje će biti obavezne zbog okupljanja većeg broja osoba. Molimo sve koji dolaze da poštuju epidemiološke mjere i socijalnu distancu kako bi zaštitili jedni druge, a posebice naše starije osobe kao najugroženiju populaciju.

Program 20. studenog 2020. godine, Vukovar

Mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ i prigodni program „Ovčara – vječna rana“
Organizator: Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

09:45 sati – okupljanje na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar
10:15 sati – prigodni program i molitva kod centralnog križa na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar
10:45 sati – 13. mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“
13:00 sati – polaganje vijenaca kod spomen-obilježja mjesta masovne grobnice Ovčara
                 – prigodni program “Ovčara – vječna rana”, molitva

Zbog naših roditelja koji su živote dali za slobodu svih nas i naše domovine, pozivamo Vas na dostojanstveno obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Pokažimo još jednom zajedništvo hrvatskog naroda u najtežim situacijama i izazovima, kao što je trenutna borba uslijed pandemije COVID-19.

Ostanimo odgovorni i ostanimo zdravi! Brinimo jedni o drugima.
Predsjedništvo UDPNHBDR

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »