NAJAVA: 13. mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ i program „Ovčara – vječna rana“

20. studenog 2020. godine održat će se 13. mimohod pod nazivom „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ u Vukovaru, u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Mimohod je daleko prepoznat po svojoj jačini od braniteljske i stradalničke populacije, pa tako i od građana Republike Hrvatske, koji svake godine u sve većem broju dolaze iz svih krajeva Hrvatske, na obljetnicu najvećeg zločina nad hrvatskim stanovništvom – masakra na Ovčari. Mimohod se organizira u čast i spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje. Mimohodom u koloni ponosa spajamo dvije najveće masovne grobnice u Hrvatskoj, onu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar i Ovčaru.

I ove godine Udruga organizira prijevoz. Za sve dodatne informacije i rezervacije molimo Vas da se javite na sljedeće brojeve (do popune slobodnih mjesta): 

1. Opće informacije: Sandra Rapčak , predsjednica udruge 095 201 1991
2. Zagreb: 092 207 2197
3. Nova Gradiška: 099 842 7914
4. Bjelovar: 098 914 5819
5. Našice / Osijek: 091 242 7764
6. Karlovac: 091 630 2604
7. Gospić – 098 997 7061
8. Sinj – za upite vezane za rezervaciju mjesta u autobusu javiti se u prostorije udruge (ponedjeljak – petak, od 08:00 do 12:00 sati)

Program „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ 20.11.2020. Vukovar:

09:45 sati – okupljanje na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar
10:15 sati – prigodni program i molitva kod centralnog križa na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar
10:45 sati – 13. mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“
13:00 sati – polaganje vijenaca kod spomen-obilježja mjesta masovne grobnice Ovčara
– prigodni program “Ovčara – vječna rana”, molitva

NAPOMENA – VAŽNO!!

Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj uzrokovanu pandemijom COVID – 19 broj mjesta u autobusima je ograničen. Također svi putnici u autobusima obavezni su poštivati epidemiološke mjere koje u tom trenutku budu propisane (obaveza nošenja maski za lice ili medicinskih maski u sredstvima javnog prijevoza i držanje socijalne distance).

Vijence na mjestu masovne grobnice Ovčara položiti će izaslanstva. Pozivamo Vas da zbog poštivanja protokola i epidemioloških mjera, a u svrhu očuvanja zdravlja građana i građanki Republike Hrvatske, posebice starijih osoba i starije populacije hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, ne vodite starije i bolesne osobe na put. Također pozivamo sve udruge i pojedince koji imaju želju položiti vijenac na mjestu masovne grobnice Ovčara da sredstva namijenjena za kupnju vijenca preusmjere u humanitarne svrhe ili pomoć starijim i životno ugroženim osobama uslijed pandemije COVID – 19. Pozivamo Vas da sa sobom ponesete samo svijeću (lampion) kojeg ćete moći zapaliti. Svi koji imaju dodatna pitanja vezana za protokol polaganja vijenaca molimo da se jave predsjednici UDPNHBDR Sandri Rapčak na kontakt broj 095 201 1991.

Molimo Vas da se ponašamo odgovorno i da na dostojanstven način odamo počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, posebice žrtvama masovne grobnice Ovčara. 

Napominjemo da ćemo kao organizatori, a u dogovoru sa Gradom Vukovarom, pratiti epidemiološku situaciju i mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite RH kao i Stožera civilne zaštite Vukovarsko – srijemske županije te ćemo Vas o svim promjenama vezanim za sam događaj pravovremeno informirati.

Pozivamo sve da nam se pridruže u ovom mimohodu kako bismo ponosno koračali Njima u čast, kako bismo pokazali da Njihovu žrtvu nikada nećemo zaboraviti, a posebice sve one, još uvijek nestale osobe, koje brojne obitelji traže i nakon dugih 29 godina. Nemojmo zaboraviti temelje stvaranja Republike Hrvatske!

NEKA IM JE VJEČNA SLAVA I HVALA!

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano