Održana konferencija 9. Centra znanja „Snažno u zajedništvu“

Dana 15. listopada 2020. godine u hotelu Academia u Zagrebu održana je konferencija 9. Centra znanja „Snažno u zajedništvu“

U četvratak, 15. listopada 2020. godine održana je konferencija 9. Centra znanja „Snažno u zajedništvu“. Konferenciji su nazočile i gđa. Mirela Buterin izaslanica potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja g. Tome Medveda te gđa. Milena Suknaić Voditeljica odjela za programe udruga Grada Zagreba

Naglasak ovogodišnje konferencije bio je na pozitivnom utjecaju braniteljskih i stradalničkih udruga na zajednicu kroz razne oblike humanitarnog rada i volontiranja što je u današnje vrijeme često zanemareno, nedovoljno cijenjeno i nevidljivo.

Julija Budimir Bekan predstavila je rad Udruge 4. gardijske brigade, Ljiljana Alvir rad Saveza udruga itelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, a Ivana Klanac rad Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi.

Valentino Rajković, Ivica Kuprešak kao predstavnici HVIDRE RH i Željko Jakobčić predstavnik Udruge dragovoljaca i veterana vojne policije iz Domovinskog rata predstavili su rad civilne zaštite Grada Zagreba. Naglasili su kako su hrvatski branitelji pomogli velikom broju ljudi kojima je pomoć bila potrebna, ali je i naglašeno kako treba obratiti pažnju na one ljude, posebno hrvatske branitelje, koji su i dalje ostali izolirani. Akcije koje su provođene medijski nisu bile popraćene, ali to niti nije bio njoihov cilj, nego je glavni cilj bilo pomoći ljudima kojima je pomoć bila potrebna.

Na konferenciji su sudjelovali i stručnjaci iz područja psihijatrije i psihologije.

Dr. Špiro Janović održao je predavanje u kojem je pojasnio što je ustvari istina o Covid-19 , odnosno što znanost kaže da je istina. Svoje predavanje završio je rečenicom: „ Pazite na sebe jer ako mi nismo dobro što će biti sa onima kojima je naša pomoć potrebna.“

 

 

Dr. Oliver Ojdanić održao je predavanje o PTSP-u u novom normalnom, a Tina Peraica, prof. socijalne pedegogije i Kristina Sojanović, prof. psihologije s prezentacijom „Stres naš svagdašnji u doba novog normalnog“ podijelile su s nama rezultate ispitivanja osobina ličnosti, strategiju suočavanja sa stresom i kvalitetu života u vrijeme pandemije Covid – 19.

Kroz izložbu fotografija prikazan je dio aktivnosti koje su provodile udruge okupljene u 9. Centru znanja. Konferenciji je nazočila administrativna djelatnica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Veronika Soldo.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano