Obilježena 29. godišnjica pogibije general – bojnika Blage Zadre

Dana 16. listopada 2020. godine u Vukovaru je obilježena 29. godišnjica pogibije general – bojnika Blage Zadre i bojnika Alfreda Hilla.

Obilježavanje 29. godišnjice tragične pogibije general – bojnika Blage Zadre započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grob na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Uz članove obitelji generala Zadre i predstavnike braniteljskih i stradalničkih udruga, obljetnici su nazočili  izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH, zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ general pukovnik Mate Pađen, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar obrane Mario Banožić, ministar vanjskih i europskih poslova Goran Grlić – Radman, predstavnici Vukovarsko – srijemske županije, delegacija Grada Vukovara predvođena zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom i drugi. 

Molitvu je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata predvodio fra. Slavko Milić župnik župe sv. Josipa Radnika.

 

Izaslanstva su vijence i svijeće položila i na grobu bojnika Alfreda Hilla, a misa zadušnica za generala Zadru i sve poginule, ubijene i nestale vukovarske branitelje služena je u crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju, nakon čega je uslijedio komemorativni skup kod spomen – biste Blage Zadre na Trpinjskoj cesti. U znak sjećanja na herojstvo generala Zadre, u Vukovaru je održan i prigodan program „Heroj Trpinjske ceste“. Obilježavanju je nazočila administrativna djelatnica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Veronika Soldo.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Hodočašće u Međugorje

U organizaciji Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Opširnije »