Održana edukacija „Institucije EU – uloge i nadležnosti“

U Zagrebu je u hotelu Dubrovnik 3. listopada 2020. godine održana edukacija „Institucije Europske unije – uloga i nadležnosti“ u organizaciji Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Republike Hrvatske.

Na početku edukacije sve okupljene pozdravila je Ivana Marinović, koordinatorica za projekte i komunikaciju u Zajednici udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata RH. Na edukaciji su osim članova Zajednicu sudjelovali i predstavnici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata s predsjednicom udruge Sandrom Rapčak te Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. 

Predavačica na edukaciji bila je izv.prof.dr.sc. Đana Luša s Fakulteta političkih znanosti. Sudionici edukacije tom prigodom upoznali su se s povijesti osnivanja Europske unije, načinom funkcioniranja, njenim prednostima i nedostacima te institucijama i njihovim djelokrugom.

Na edukaciji smo također pričali o Fondovima Europske unije putem kojih i Republika Hrvatska povlači značajna sredstva za projekte, kao i organizacije civilnoga društva. Predstavljeni su nam i rezultati istraživanja koji se tiču mišljenja građana o Europskoj uniji te mišljenja samih država članica o drugim članicama i njihovoj suradnji.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

UPITNIK – Zakonske odredbe i rad institucija RH koje se bave poslovima skrbi o hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji i stradalnicima Domovinskog rata u svrhu poboljšanja kvalitete življenja djece poginulih, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata djeluje u sklopu 9. Centra znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj, a u području unaprjeđenja

Opširnije »