Odana počast žrtvama gradske četvrti Sajmište u Novoj ulici

Dana 15. rujna 2020. godine na mjestu masovne grobnice u Novoj ulici u Vukovaru gdje je 12 hrvatskih branitelja i civila ubijeno i bačeno u bunar odana je počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Na Sajmištu su se vodile najteže borbe u kojima su naši branitelji bili svega nekoliko desetaka metara udaljeni od neprijateljskih paravojnih postrojbi. Živote su izgubila četiri zapovjednika, a uslijedila su masovna ubojstva civila i silovanja žena. Odavanjem počasti stradalima vijence i svijeće su položila izaslanstva državnog vrha, predstavnici Grada Vukovara uz brojne braniteljske i stradalničke udruge među kojima su bile predsjednica i dopredsjednica UDPNHBDR Podružnice Vukovarsko – srijemske županije Veronika Soldo i Nikolina Menjuk. Molitvu za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne stradalnike predvodio je župnik Župe BDM Kraljice mučenika Zvonimir Martinović.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »