Obavijest o akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Vukovaru

Obavještavamo Vas o održavanju akcije dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u srijedu, 30. rujna 2020. godine u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa u Vukovaru.

Pozivamo sve članove Udruge, članove njihovih obitelji kao i sve druge zainteresirane osobe koje su zdravstveno sposobne da se pridruže akciji dobrovoljnog darivanja krvi.

Za više informacija molimo da se obratite predsjednici UDPNHBDR – VSŽ Veroniki Soldo na broj 098 134 63 08 ili dolaskom u prostorije Udruge, svaki radni dan u vremenu od 8 do 13 sati radi dogovora o vremenu zajedničkog odlaska i ostalih detalja vezanih za darivanje krvi (uz prethodnu najavu zbog odlazaka djelatnice na terenske aktivnosti i poslove).

Članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Vukovarsko – srijemske županije kao i Podružnica Osječko – baranjske županije po treći put će se odazvati ovoj akciji. Hrvatski Crveni križ – utemeljitelj dobrovoljnog davanja krvi u Republici Hrvatskoj, promiče dobrovoljno davanje krvi, organizira i provodi akcije davanja krvi, okuplja davatelje, dodjeljuje priznanja sukladno Pravilniku o priznanjima Hrvatskog Crvenog križa u svrhu društvenog vrednovanja davatelja krvi, vodi brigu i evidenciju o davateljima krvi te izdaje potrebne potvrde. Obzirom da svakih pet minuta netko treba krv, odlučili smo se svojim darivanjem biti kockica u mozaiku dobrovoljnih darivatelja krvi, a na ovaj način podići svijest o darivanju krvi kako u našoj populaciji, tako i širem građanstvu. Želja nam je da će ovo postati tradicija, a da će se članstvo Udruge ubuduće odazivati u većem broju ovoj plemenitoj akciji.

Najveći čin ljubavi je nesebično sebe za druge davati, naši roditelji su dali svoje živote za slobodu Hrvatske, a mi poučeni njihovom žrtvom želimo raditi na boljitku društva u kojemu živimo.

Ako ove godine zbog epidemiološke situacije niste darovali krv, vrijeme je da se ipak odvažite!
Ne zaboravite na darivanje krvi, jer krv je svakodnevno potrebna. Jedna doza krvi može spasiti tri života! ?

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »