Dan pobjede nad JNA u Gradu Našicama i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica

U Našicama je dana 20. rujna 2020. godine prigodnim programom obilježen Dan pobjede nad tzv. JNA i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica u spomen na 21. rujna 1991. godine kada je oslobođena vojarna u Našicama.

Dana 20. rujna 2020. godine u Našicama se ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska obilježio 21. rujna 1991. godine, dan kada se slavi pobjeda nad tzv. JNA u Gradu Našicama kao i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica. Iako nešto skromnije nego prijašnjih godina, zbog predostrožnosti vezano uz pandemiju Covid – 19 i ove godine je proslavljen ovaj veliki dan za sve Našičane. Vijence i svijeće položili su predstavnici Grada Našica, predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici policije i vojske, predstavnici političkih stranaka i drugi sugrađani.

Okupljenim građanima obratio se i ove godine gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić koji je među ostalim naglasio kako je važno da se nikada ne zaboravi ovaj dan, kao i sve one ljude koji su dali svoje živote za naš grad Našice, ali i čitavu Hrvatsku.

Nekoliko prigodnih riječi i molitvu ispred Uskrsle Hrvatske za sve poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata izmolili su gvardijan fra Petar Cvekan i fra Borna Gall. Obilježavanju je nazočio predsjednik UDPNHBDR Podružnice Osječko – baranjske županije Deivid Petranović.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »