Održane izobrazbe „Prevencija stresnih stanja – kako prepoznati, komunicirati, djelovati i pomoći kroz rad u udrugama“ i „Ratna trauma – kako poboljšati kvalitetu života“

U organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u Krapinskim Toplicama su 12. rujna 2020. godine održane dvije izobrazbe sa temama „Prevencija stresnih stanja – kako prepoznati, komunicirati, djelovati i pomoći kroz rad u udrugama“ i „Ratna trauma – kako poboljšati kvalitetu života“. Obje izobrazbe vodila je Emina Simunić, diplomirana psihologinja.

Na izobrazbama su nazočni mogli prepoznati oblike stresnih stanja, naučiti razliku između stresa, depresije i traume, kao i razlikovati nekoliko tipova PTSP-a, obzirom da radimo s ranjivom skupinom korisnika koja je od ratnih godina izložena različitim oblicima stresa i traume.

Također smo učili o osobnosti svake pojedine osobe te kako pristupiti osobi obzirom na njezinu osobnost, a što nam kao predstavnicima udruga može biti jako korisno u našem radu s korisnicima. Odrađeno je i nekoliko vježbi na ovu tematiku kako bi smo prije svega bolje razumjeli sebe i svoje unutarnje osjećaje, kako bi smo više slušali svoj unutarnji glas i prepoznavali reakcije tijela te sukladno tome se znali postaviti u određenim situacijama.

Na izobrazbama su bili nazočni predstavnici Podružnica u sastavu Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata te predstavnici Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine te Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Republike Hrvatske.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano