Obilježen Međunarodni dan nestalih osoba u Vukovaru

Dana 29. kolovoza 2020. godine polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomen – obilježja nestalima u Domovinskome ratu, u gradskoj četvrti Borovo naselje odana je počast nestalima u Vukovaru povodom Međunarodnog dana nestalih osoba koji se u Republici Hrvatskoj obilježava od 2002. godine, a od ove godine 30. kolovoza proglašen je spomendanom

 Povodom Međunarodnog dana nestalih osoba, koji se obilježava 30. kolovoza podno spomen obilježja nestalima u Domovinskom ratu u gradskoj četvrti Borovo naselje položen je vijenac i zapaljena svijeća za sve one koji su svoj život dali za Domovinu, a čije sudbine su još uvijek nepoznate.


Vijenac je položilo i svijeću zapalila delegacija Grada Vukovara sa predstavnicima stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, među kojima i Predsjednica UDPNHBDR – Podružnice Vukovarsko – srijemske županije Veronika Soldo.

Međunarodni dan nestalih osoba obilježava se 30. kolovoza, a središnje obilježavanje u Republici Hrvatskoj ove je godine organizirano u Zagrebu.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano