Radionica „Važnost podrške u razvoju udruge“

U organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u Sinju je dana 25. kolovoza 2020. godine održana radionica „Važnost podrške u razvoju udruge“.

Radionici su nazočili predstavnici Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine te Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata.

Sudionici radionice izmijenili su svoja iskustva na dosadašnjim natječajima. Predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata prezentirala je put njihove udruge od Institucionalne podrške koju dodjeljuje Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva do udruge – članice 9. Centra znanja u području unaprjeđenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Obzirom da je trenutno otvoren natječaj Nacionalne zaklade za dodjelu institucionalnih podrški udrugama u nekoliko kategorija, među kojom i za udruge proistekle iz Domovinskog rata, iskoristili smo ovu radionicu kako bi zainteresiranim udrugama, sudionicima radionice prezentirali postupak prijave na natječaj, naša iskustva, probleme s kojima smo se suočavali i načine na koje smo ih prevladali, ali kako bi prvenstveno prezentirali važnost dugoročne podrške koju pruža Nacionalna zaklada, a koja je potrebna organizacijama civilnoga društva da bi kontinuirano radile sa svojim korisnicima, pružali im potrebne usluge te se razvijali za neke nove projekte.

Predsjednik Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Mario Vujević kratko je govorio o projektu kojeg provodi njihova udruga, a koji je financiran iz fondova Europske unije te je također izrazito značajan i hvalevrijedan jer osigurava dovoljna financijska sredstva kako bi se korisnicima pružile potrebne usluge, posebice jer korisnici spadaju u ranjive skupine – hrvatski branitelji i članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Zaposlenica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine Sandra Budimir istaknula je najvažnije projekte koje provodi njihova udruga, posebice projekte koji se provode u vrijeme pandemije COVID-19, a koji su izrazito korisni za populaciju korisnika s kojima oni rade.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »