Projekt „Život s korona virusom – boravak u prirodi“ – 1. faza

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata provodi projekt „Život s korona virusom – boravak u prirodi“ u partnerstvu s Podružnicom naše udruge za Splitsko-dalmatinsku županiju i Udrugom roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine. Udruga je sa zadnjim danom mjeseca kolovoza završila 1. fazu projekta.

Prva faza projekta obuhvatila je spust čamcima, kanuima i kajacima niz rijeku Cetinu, a obuhvatila je 80 korisnika – članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata te hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Korisnici su podijeljeni u manje grupe kako bi se poštivale sve epidemiološke mjere koje propisuje Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Veslanje u čamcima, kanuima ili kajacima pridonosi zdravijem životu, a ujedno podižu samopouzdanje i raspoloženje korisnika u vrijeme pandemije COVID-19, odnosno novih društvenih okolnosti koje kod korisnika često izazivaju tjeskobu, stres ili depresivna stanja. Osim zdravstvenog aspekta, ova aktivnost povoljno djeluje i na psihološko stanje korisnika, obzirom da osoba vrijeme provodi u prirodi i miru što dovodi do relaksirajućeg efekta.

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata nastavlja s provedbom ovog projekta, a u sljedećoj fazi obuhvatit ćemo, osim veslanja u čamcima, i boravak u prirodi s domaćim životinjama te terapijsko, rekreacijsko i sportsko jahanje na konjima.

Projekt financira Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Hodočašće u Međugorje

U organizaciji Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Opširnije »