U Vukovaru obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odana je počast svim poginulim i ubijenim hrvatskim braniteljima i civilima, koji su svoje živote položili na oltar domovine.

Vijenac je položila delegacija Grada Vukovara predvođena zamjenikom gradonačelnika Grada Vukovara, Marijanom Pavličekom, predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga te Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara. Ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata polaganju vijenaca nazočila je predsjednica UDPNHBDR – Podružnice Vukovarsko-srijemske županije Veronika Soldo.

Ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček poručio je kako je danas, na ovaj dan pobjede i slave, cijela Hrvatska jedno. „Upravo ovdje, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata zajedno s braniteljskim udrugama poklonili smo se svima onima koji su najzaslužniji za stvaranje neovisne hrvatske države, koji su nam besprijekornom i čistom vojno-redarstvenom akcijom „Oluja” donijeli dugo željenu slobodu, slobodu koju je hrvatsku puk sanjao. “Oluja” nije samo donijela dugo očekivani mir nakon pet godina rata nego je i stvorila preduvjete za mirnu reintegraciju. Svima koji su ugradili svoje živote u stvaranje neovisne Republike Hrvatske od srca zahvaljujemo i nikada ih nećemo zaboraviti” rekao je zamjenik Pavliček.

Molitvu je predvodio župnik vukovarske župe sv. Filipa i Jakova, fra Ivica Jagodić, koji je ujedno i služio svetu misu u crkvi sv. Filipa i Jakova.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »