U Našicama obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska, odana je počast svim poginulim i nestalim braniteljima u Domovinskom ratu. Sve nazočne pozdravio je gradonačelnik Josip Miletić, posebno istaknuvši članove obitelji poginulih i nestalih u Domovinskom ratu, sve hrvatske branitelje te sve članove udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

 

U svom govoru, gradonačelnik je naglasio kako su se danas okupili kako bi zahvalili svima onima koji su sudjelovali u veličanstvenoj pobjedi Hrvatske vojske u Domovinskom ratu. „Tisućljetni san hrvatskoga naroda je ostvaren i imamo svoju domovinu. Ona je izvojevana voljom hrvatskoga naroda i snagom hrvatskoga vojnika. Ono što se nikada ne smije zaboraviti je velika žrtva koju su naši branitelji i naš narod podnijeli.” – rekao je Miletić te se osvrnuo i na olujno nevrijeme koje je zahvatilo Našice te rekao kako će se zajedništvom građana Našice vrlo brzo oporaviti.

Polaganju vijenaca nazočni su bili predstavnici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Osječko-baranjske županije predvođeni dopredsjednikom Podružnice Markom Marićem.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »