Obavijest – projekt „UDPNHBDR u pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji u vrijeme pandemije“

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Osječko-baranjske županije krenula je sa provedbom projekta financiranog od strane Ministarstva hrvatskih branitelja pod nazivom „UDPNHBDR u pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji u vrijeme pandemije“.

Cilj projekta je pomoć hrvatskim braniteljima u potrebi, posebno onima koji su ugroženi zbog bolesti i teške socijalno-materijalne situacije, kao i članovima njihovih obitelji na području Osječko-baranjske županije kroz nabavu, pakiranje i podjelu paketa s najpotrebnijim kućnim namirnicama.

Planirane aktivnosti su da putem evidencije udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa područja Osječko-baranjske županije, kao i evidencije Ministarstva hrvatskih branitelja prikupimo podatke o najugroženijim hrvatskim braniteljima sa područja OBŽ te u skladu sa mjerama Stožera civilne zaštite RH i u suradnji sa volonterima Crvenog križa izvršimo podjelu paketa. Paketi koji bi sadržavali najosnovnije životne potrepštine pakirali bi se u Osijeku u suradnji sa Braniteljskom zadrugom „Osijek“.

Tim činom bi nastavili sa sinergijom i suradnjom između djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja kao najmlađe populacije stradalnika Domovinskog rata i ostalih braniteljskih udruga i branitelja.

Ovim putem pozivamo sve branitelje kao i braniteljske udruge sa područja Osječko-baranjske županije da predlože člana svoje udruge koji je prema njihovim evidencijama i saznanjima u najtežoj socijalno-materijalnoj situaciji kako bi ostvarili pravo na pomoć u sklopu ovoga projekta.

Kontakti za prijedloge su:
091/242-7764 Marko Marić
udrugadjece.pnhb.osbrzp@gmail.com

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »