Obilježena trinaesta godišnjica smrti pukovnika Hrvatske vojske Marka Babića

Dana 05. srpnja 2020. godine u Vukovaru je obilježena tužna 13. godišnjica smrti legendarnog vukovarskog branitelja, heroja Domovinskog rata, pukovnika Oružanih snaga Republike Hrvatske Marka Babića

Obilježavanje je počelo odavanjem počasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru gdje su na grob pukovnika Marka Babića vijence i svijeće položili brat Ivan i sestra Kata Lozančić kao i brojna izaslanstva te članovi braniteljskih i stradalničkih udruga. Ispred UDPNHBDR svijeću je položila predsjednica UDPNHBDR Podružnice Vukovarsko – srijemske županije i administrativna djelatnica UDPNHBDR Veronika Soldo. Nakon polaganja vijenaca i svijeća uslijedila molitva.


Sveta misa služena je u crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju, a obzirom na epidemiološke mjere i preporuke nije uslijedio prigodni program povodom sjećanja na pukovnika HV – a Marka Babića kako je to bivalo prijašnjih godina.


Marko Babić bio je zamjenik zapovjednika 3. bojne 204. vukovarske brigade i jedan od najbližih suboraca te zamjenik legendarnog zapovjednika, general – bojnika Blage Zadre. Marka Babića pamtit će se i jer je tijekom srbijanske agresije na Vukovar 1991. godine na Trpinjskoj cesti uništio 14 tenkova u jednome danu.

Marko Babić preminuo je od posljedica moždanog udara, 05. srpnja 2007. godine, a pokopan je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru, 9. srpnja 2007. godine.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano