Održan sastanak Predsjedništva UDPNHBDR

Dana 3. srpnja 2020. godine održan je sastanak Predsjedništva Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata elektroničkim putem (aplikacija / program Zoom) zbog epidemije korona virusom (COVID – 19) te sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Hrvatskoj.

Na sastanku je predsjednica udruge Sandra Rapčak upoznala sve nazočne o promjenama i novostima vezanim za projekte i aktivnosti udruge u 2020. godini. Obzirom da su određeni Javni pozivi obustavljeni jer su sredstva planirana po istima prenamijenjena kao pomoć uslijed epidemije COVID – 19, neke aktivnosti se neće moći održati zbog toga, ali i propisanih epidemioloških mjera.

Na sastanku smo raspravljali o ovogodišnjem mimohodu „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ kojeg udruga organizira od 2008. godine, 20. studenog svake godine te programu „Ovčara – vječna rana“. U ovom trenutku Predsjedništvo udruge raspravljalo je o dva modela obilježavanja, obzirom da trenutno ne možemo predvidjeti situaciju s epidemijom COVID – 19 za kasnu jesen, kao i epidemiološke propise i mjere koje će onda biti važeće. Usvojeno je da će se program obilježiti na dostojanstven način, u obimu koji bude dopušten, obzirom na situaciju s COVID – 19 u tom trenutku jer nam je kao udruzi prvenstveno cilj zaštiti zdravlje ljudi te nikoga, posebice stariju i već ranjivu populaciju ne dovoditi u dodatnu opasnost.

Predsjednica udruge obavijestila je članove Predsjedništva o dva odobrena projekta od strane Ministarstva hrvatskih branitelja. Radi se o projektima „Psihološko osnaživanje uslijed epidemije COVID – 19“ te „Život s korona virusom – boravak u prirodi“. Za projekt „Psihološko osnaživanje uslijed epidemije COVID – 19“ smo objavili poziv na mrežnoj stranici udruge, za aktivnost online psihološkog savjetovanja i osnaživanja kroz razgovore sa dipl. psihologinjom Eminom Simunić, dok ćemo drugi dio projekta koji obuhvaća istraživanje objaviti naknadno. Projekt „Život s korona virusom – boravak u prirodi“ je udruga već započela provoditi na prostoru braniteljske zadruge „Patriot“ u Dabru te su prijave još uvijek u tijeku za grupe do kraja godine. Projekt obuhvaća jahanje konja, spust niz rijeku Cetinu u čamcima/kajacima/kanuima te organizirane radionice boravka u prirodi s domaćim životinjama.

Na sastanku smo također raspravljali i dogovarali buduće aktivnosti, izobrazbe i sudjelovanja u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi po županijama gdje udruga ima svoje Podružnice. Predsjednica udruge Sandra Rapčak podnijela je izvještaj sa Koordinacijskog sastanka Centara znanja sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva koji je bio održan u Šibeniku (Solaris).

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »